Skogen!

Publicerat 2013-05-14 12:54:23 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Igår var jag och min vän Johanna ute och red i skogen,hon på Amiga och jag på Manne.. Manne skötte sig super även denna gången och galopperade på ute i skogen och bockade lite glatt ;) Duktig bebis!
Köpte även en ny nosgrimma igår eftersom Manne alltid går med tungan ute vid longering och ridning så tänkte att det kanske var bättre med en remont, men icke att det hjälpte.. nu har jag iaf hittat ett bett som verkar bra som jag ska prova "Happy Tongue Eggbutt" dock kostar det en del så får spara lite först!

Jag ser ut som ett riktigt handikapp på denna bilden.. Men mina pollar är sååå söta :)

Amiga idag

Publicerat 2013-05-11 16:33:36 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Har haft en skön förmiddag i stallet, redan vid 10 imorse kom jag dit för att rida Amiga, vi var ute i skogen tillsammans med Johanna och Chilli! Amiga tycker verkligen det är så jävla roligt att komma ut! Vi avslutade den långa rundan på ca 7km med en lång galopp över fältet! Jävlar vad hon sprang på! Lilla pluttan.. Hon har blitt riden i skogen tre gånger denna veckan.. jättebra verkligen för henne.. hon behöver få upp kondisen och då är det perfekt att komma ut och klättra och jogga i stackedala! Ska rida igenom henne på banan imorgon och kanske hoppa något litet språng.
 
 
Bild sen i höstas när vi galopperar på fältet! :)

Lite om Manne

Publicerat 2013-05-11 16:29:13 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Hej! Alltså Manne han går såååå jävla bra just nu, herregud, har verkligen fått tag på den snällaste och lugnaste unghästen någonsin alltså! Häromdagen så red jag han först i paddocken vilket gick super, man kan skritta fram han på långa tyglar och nu behöver jag heller inte longera honom innan jag sitter upp och han bara tar allt som det kommer och gör det galant, han får mer och mer balans i galoppen för varje dag som går.. efter jag ridit i paddocken så red jag ut (och mamma följde med och ledde Amiga) så skulle jag trava fram och tillbaka bara på en liten stig typ som går mellan två av sommarhagarna.. vi både travade och galopperade uppåt och när vi skulle vända tillbaka igen så trodde jag han skulle bli lite extra pigg eftersom Amiga stod kvar vid början av stigen och betade, men han bara galopperade på och om jag tyckte det gick liite fort så bara tog jag lite i tygeln och sa bara hoo så saktade han ner lite och galopperade på som ingenting, bärig i galoppen och sänker nacken och huvudet.
Helt underbar galopp har han dessutom! Har provat sitta ner litegrann i den bara för att känna, känns som en soffa och kommer antagligen bli ännu bättre efter hand!
Här har vi en sjukt nöjd Manne efter galoppen :)
 
I onsdags så var Manne även ute i skogen för första gången någonsin.. han har bara promenerat som handhäst typ 2 gånger innan när han var ca 2 år gammal. Alltså jag var helt chockad hela rundan, han bara lunkade på som han aldrig gjort något annat! Han kollade verkligen inte på någonting och på vissa grejer som Amiga fjantade sig för så bara traskade han på! Han tyckte verkligen det var ASKUL att galoppera i skogen, och hade mycket bättre framåtbjudning än på ridbanan vilket är jättebra, för idag när jag red på ridbanan så märktes det att det har gett lite resultat av att rida lite ute! När jag och mamma sedan skrittade hem från skogen så måste man korsa en väg där det ligger massa hus, typ alla husen har massa odrägliga hundar som alltid står och skäller på de stackars hästarna och deras ägare säger aldrig till dem, vilket dem inte gjorde denna gången heller, medans vi står och väntar på att kunna rida över eftersom det kommer en bil så skäller hundarna något så sjukt mycket och hoppar mot grinden och Amiga tyckte det var döläskigt, och jag var jättenervös som satt på Manne som är 3år gammal och var ute i skogen för första gången, men han brydde sig inte ett enda dugg! Han var så jädra duktig!! :D Sjukt stolt var jag!
 
Idag fick han först trava och galoppera ute på stigen och sedan rida lite på banan! Han var riktigt fin i galoppen idag och välbalanserad! Kändes super! :) Om någon vecka tänkte jag faktist prova hoppa några enstaka små hinder med honom innan han ska släppas på bete! Tror han kommer fixa det galant, det hade blitt ett bra avslut innan semestern!


Bilder från dagen

Publicerat 2013-05-07 20:59:04 | i kategori Allmänt
0 kommentarer


Shoppade en kavaj för bara 99kr, en klänning för 99kr och en assnygg bikini top för 99kr! Även naglar, örhänge och lite diverse småsaker.

Även en gofika på trendie!
 
Även ett UNDERBART ridpass på Manne, herregud vilken häst jag har!! Han var klockren i både traven och galoppen idag! Kan berätta mer imorgon :) världens bästa <3

Soool

Publicerat 2013-05-07 13:11:08 | i kategori
0 kommentarer

Sitter just nu på bussen en från skolan, skönt med kort dag.. Nu är jag ledig i tre! Dock har jag väldigt mkt uppgifter att göra hemma.. Studenten närmar sig snabbt. Ska nu hem och släppa ut hundarna, sedan köra om till stan igen med Jennifer och handla lite, sen hämta ut paket. Ikväll ska jag rida Manne tänkte jag, försöka komma ut och trava och galoppera ute lite! Ska även söka jobb. Känner mig flitig idag!

Igår var jag och mamma ute och red i skogen en runda, jag fick låna en annan häst i stallet. Jag och mamma har inte ridit tillsammans på typ åtta år.. Då vi aldrig haft två hästar att rida samtidigt! Så det var supermysigt! :)

Gosig kväll

Publicerat 2013-05-04 00:45:31 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Har haft en supermysig kväll, först god mat med mamma och syster och sedan en härlig kväll med fina vänner! Massor med tjejsnack och musik!

 

Bilder från igår

Publicerat 2013-05-04 00:43:52 | i kategori Allmänt
1 kommentarer

 
Hästarna igår!

Manne: Idag fick han longeras ute på banan med en bom på ena kortsidan, han var jätteduktig.. han tyckte dock det var lite klurigt med bommen.. första hoppade han den som den var ca 1m hög sedan hade han svårt att bestämma om man skulle trava eller galoppera över den.. sen kom den för nära.. sen blev det för tidigt.. men det är bra när dem får tänka lite själv och han behöver lära sig att lyfta på fötterna lite! När han gör det klockrent med bara en bom ska jag lägga in fler succesivt sedan.

Amiga: Amiga var sjukt o samarbetsvillig och var en pest att rida.. ställde endån inte alls några större krav.. men hon brunstar nu med så beror nog mycket på det. Får se hur hon är imorgon! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hur vacker är inte min prins? <3
 
 

Lovely

Publicerat 2013-05-01 18:04:21 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Har haft en helt underbar ledig idag, livet har känts på topp idag! :)
Började dagen med att gå en runda med hundarna i det fina vädret, Ada tog sig tillochmed ett dopp i bäcken, Tea vågade bara plaska lite med tassarna ;)
Sedan har jag vatt i stallet i fyra timmar drygt.. härligt att inte behöva stressa och gå och pyssla lite, både Amiga och Manne har blitt ridna, Amiga kändes riktigt fin i slutet av passet, men var sjukt dryg i början och ville inte alls sammarbeta med mig.. ´men sen så :) När jag red Manne så var det två andra som red samtidigt, så det var bra miljöträning för honom.. han blev sjukt pigg iaf med andra hästar runt om ;) Han var faktist jätteduktig!
Amiga har även fått sig ett ordentligt bad idag med schampo och allt, fin blev hon! Manne spolade jag av och schamponerade benen bara.. det är jobbigt att ha en grishäst med fyra vita strumpor ;)

En styck svettig Amiga..


En trött Manne..
RSS 2.0