löshoppning

Publicerat 2013-08-31 20:42:58 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Igår hjälpte Åsa mig att löshoppa Manne och jag hjälpte henne med hennes 2-åring! Manne hoppade riktigt fint igår alltså! Han är så himla klok och river han rättar han sig riktigt bra utan att överhoppa! Riktigt bra avstamp har han med och är fin bak, fortfarande lite ojämn fram men detta är bara fjärde gången han löshoppas någonsin så det kommer! Jättenöjd med han, ska löshoppas imorgon igen! Jenny var snäll och filmade! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

puss

Publicerat 2013-08-29 20:36:57 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Fina Manne idag som fick inviga sitt nya Animo schabrak jag köpte på Falsterbo :) ursnyggt!
 

Härlig dag!

Publicerat 2013-08-26 22:59:44 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Härlig dag som har bestått utav ridning, Dexter och promenad med mina hundar!
Både Amiga och Manne reds idag, gick väll sådär med båda.. Amiga och jag blir bara "ovänner" hela tiden.. men det är hos mig problemet ligger och det är jag väl medveten om så det är bara att öva vidare. Amiga reds även igår och då gick det superbra.. hoppade lite stock också och mamma fotade! Manne idag skötte sig över lag och gjorde vad jag bad honom om men han är såååå fruktansvärt seg :( Men han är ju bara 3 år gammal och är väldigt unghäst seg hela han.. förutom när han löshoppas! haha! Men ska be om lite hjälp då jag nog behöver någon som för gå efter med en longerpisk och liksom fösa på lite så han verkligen förstår att det är FRAMÅT han ska, framåtbjudningen är liksom a och o. Sedan kommer resten.. Bara att ha tålamod med bebisarna!
 
Manne idag!
 
Men såhär pigg är han när löshoppas ;)
 
 
 
Och fina fina Amiga som tyckte det var superkul att få hoppa lite!
 
 
 
 
 
 

Finally friday!

Publicerat 2013-08-23 13:57:23 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Skönt med fredag, säger jag som går hemma och är arbetslös.. men det är trevligare att ha familjen hemma :)
Manne fick nya skor i tisdags, på onsdagen drog han av den högre (som han absolut inte får!!) då det är den han har lite bockhov på och måste ha sko på, plus att han hade verkligen trasat sönder den så alla sömhål var trasiga så jag kunde inte slå på den själv.. så igår fick han den påslagen igen och drar han av den igen kommer det bli katastrof.. då kommer han få limsko.. så nu får han ha boots på sig i hagen. Han fick även longeras igår. Idag är det Amiga som ska ridas, tror vi tar en runda på banan.. vi har varit i en liten svacka just nu så ska bara jogga henne lite och bara få allt att kännas lätt! Manne ska ridas imorgon.

Har f.ö nyss varit i stan och tagit min första körlektion på körskolan vilket kändes jättebra :) Hoppas jag får det där körkortet snart så jag kan påbörja min praktik hos vår hovslagare Sabina.
 
Min häst är så fruktansvärt vacker så jag kan knappt fatta att han är min :)
 

Shoppingbegär

Publicerat 2013-08-19 22:47:31 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Klickade nyss hem en skitsnygg tröja och ett par skitsnygga byxor från gina, check!
 
 

Manne idag

Publicerat 2013-08-18 23:10:56 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag var det bara Manne som blev riden eftersom det inte blev något igår och arr det regnade lite imellanåt hela tiden, men han skötte sig super, gjorde bara simpla saker, skritt, trav, galopp, öka galoppen lite, halt och volter. Han var jätteduktig, men är fortfarnade väldigt "unghästseg" men det blir bara bättre och bättre, skrittade även av han på grusvägen och han rörde inte en fena eller tittade till på något!
 
Min fina pojke!
 

Hööks

Publicerat 2013-08-17 23:58:29 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Mina två favoriter från Hööks just nu som kommer inhandlas inom kort!
 
 
 
 
 

Drygt väder

Publicerat 2013-08-17 23:56:21 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag har det varit riktigt drygt väder, så fruktansvärt kvaft i luften och klibbigt och räligt, och stackars hästarna vad flugorna och skiten har vatt på de idag :/ När jag kom till stallet hade Manne fullständig panik pga insekterna och var dyngsur av svett, plus att han hade dratt ner hela understa linan på staket, stackaren :/ Så idag fick han ett nytt flugtäcke från biltema, jättefint faktist för ett billigt pris! Amiga är inte alls lika känslig för insekter, henne räcker det med att man dränker henne i flugspray! Skulle igentligen rida båda idag men struntade i Manne och red bara Amiga i cirka 20 minuter, avslutade när det gick som bäst och jag fick fram det jag ville av henne, man tycker inte ens själv det är kul att rida i sånt väder, blir helt orkeslös.Imorgon blir det antagligen båda!

Nu ikväll har jag umgåtts med Sara och käkat kräftor och räkor, sjukt gott och trevligt sällskap!
 

En av de busiga små kattungarna i stallet tyckte min axel var skön att vila på :)

Manne i sitt nya täcke!
 
mmmh, mat och Malibu blandat med ananasjuice!
 
 
 
 
 

Dagens ridning

Publicerat 2013-08-14 22:36:07 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Blev på Manne bara, tar Amiga imorgon fm när Manne vilar. Manne skötte sig super idag :) Höll oss på en stor volt ifrån den där fotbollsplanen, ville inte riskera något idag! Men han var jätteduktig, märks att han vilat länge nu, men känns redan lite bättre än sist! Det kommer gå över snabbt. Min fina lilla bebishäst börjar blir stor pojke!
 
Självklart ska han alltid grimasera på bilder.. :P
 

Wildhorse

Publicerat 2013-08-14 16:15:13 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

I måndags fick både Manne och Amiga gå på banan, Amiga är alltid himla spänd och stressad när det är dåligt väder ute.. det hade blåst och regnat hela dagen och blåste lite på kvällen med så då är det rätt svårt.. men det enda målet var att få henne så avspänd som möjligt vilket vi lyckades med i slutet helt ok! Manne fick först longeras i ca 5 minuter.. då verkade han helt lugn, även när jag satt upp och började skritta honom var han väldigt lugn.. även när jag travade (fast han ville helst galoppera) så skötte han sig bra! Men när stallet ligger granne med idrottsplatsen och alla nördar springer runder efter sin boll och blåser i visselpipor är det lätt att en ovan 3åring blir lite rädd, vilket han verkligen blev och han började bocka jäääävlar i den! Två gånger! Trodde jag skulle flyga år f*n både gångerna.. men det gick bra, jag bara fortsatta att driva på och lätta i handen så mycket jag kunde för att samtidigt försöka hålla balansen.. Sen travade vi lite till innan jag bröt. Men herregud vad STOR Manne har blivit.. han är högre än mig när han har sadel på vid manken.. jisses, och jag är ca 175! Men jag behöver ju faktist en stor häst till mina långa ben.
 
Igår fick Manne vila och Amiga ett joggingpass i skogen, skritt och trav bara. Idag ska båda ridas är tanken (iaf Manne) om vädret tillåter.. just nu regnar det :/
 
Två stycken av ungstona i stallet, 1 och 2 år gamla!
 

Mannes stam!

Publicerat 2013-08-11 13:59:56 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

                               
    
    
 
Utlåtande under sitt godkännande:
Exteriört utlåtande: Långlinjerad, maskulin hingst. Lång välformad hals, välutvecklad manke, djup bog något brant, öppetländparti. Välbenad med starka inskeningar, korta skenben fram, något veka framkotor. Skritt: taktmässig, energisk, ganskarörlig.Trav: taktmässig, energisk, inte riktigt under sig.

Omdöme gångarter: Skritten är ren och taktmässig. Traven är taktmässig och ganska spänstig, men något entaktig och obalanserad, ej helt under sig. Galoppen är energisk och ganska rytmisk, men något spänd. Hingst med bra takt i samtliga gångarter, ännu något valpig. Ganska bärig galopp med skritt som bästa gångart.

Omdöme uppsutten hoppning: En positiv hingst med bra ridbarhet och samarbetsvilja. God teknik, bra avstamp och försiktig påhinder.

Omdöme ridbarhet testryttare: Angelique - Bekväm att sitta på. Reagerar bra, gör allt lätt för sig. Rättar sig bra, kvick över hinder. Mycket bra galopp. Jens - Lite spänd i början, bättre efter hand, reglerbar (lite spänd för publiken). Mjuk, god ridbarhet.
 
Född 2004 | 168 cm
Uppfödare: Fridrich Möhle
Ägare: WestLife AB
 
                        
             
     
 
Turban Rose SF 834 har visat en ypperlig förärvning och bl a lämnat de godkända hingstarna Hellrik 1065 (8-10 i uppsutten hoppning), Just 4 You, SM- vinnaren utomhus 2003Monte Rose (Helena Lundbäck), GP- hästarna Four Roses, Roxette, Tartuffe, svårklasshästarna FLB Cesarius och Tulip Rose  …..mfl. Turban Rose tävlade aldrig själv pga skada, men både hans mor (Gold Rose) och och mormor (Jolie Rose Z) gick Internationell Grand Prix på allra högsta nivå. Men i 2:a led gick generna igenom och gav Svår Int GP: Grand Veneur, Feliciano o Hot Spot. Gold Rose har också lämnat de godkända hingstarna och Internationella Svårklasshästarna Calvados (Uriel) och Hornet Rose (Quidam de Revel).
 
 
 
 
 
 
 
          
 
   
                                 
Godkänd i Finland, Frankrike, Hannover, IHB, Italien, Mecklenburg, Oldenburg, OS-International, Polen, Rheinland, Sverige, Sydtyska  förbunden, Westfalen, Zangersheide.
 

Toppmodern Baloubet-son av världsklass

Balou du Rouet är redan idag, vid sina unga år, en historisk hingst av internationell karaktär. Varje år berikar hans avkommor Bundeschampionatsfinalerna (de tyska mästerskapen för unga hästar) bland fem- och sexåriga hopphästar i Warendorf.

Imponerande 75 Balou-avkommor är framgångsrika i svåra klasser. Bland dem har Baloubetta du Soleil vunnit internationellt i Rotterdam, den godkända hingsten Horse Gym’s Balzaci med Felix Hassmann i sadeln har vunnit elva 1,50 m klasser och vann bland annat vid de internationella tävlingarna i Leipzig. PBM Best of Balou FBW med Uwe Carstensen vann 2011 i Wiener Neustadt och med Balounito har Lars Nieberg en framtidshäst för championat.

Avkommornas intjänade vinstpengar är idag mer än 482.000 euro och har därmed nästan fördubblats det senaste året. Hans avkommor är varje år eftertraktade på föl- och ridhästauktioner både i och utanför Tyskland. Numera är 40 stycken Balou-söner godkända.

En sådan framgång är, med tanke på hans förstklassiga härstamning, förutsedd. Fadern Baloubet du Rouet är enligt WBFSH rankingen nummer ett bland hoppförärvarna, och som trefaldig världscupsegrare och individuell olympisk mästare med en hel armada av internationella avkommor, är han bortom allt tvivel.

Modern Georgia fick genom sin avkomma Cornet’s Balou 2011 års Bundeschampion för femåriga hopphästar och är släkt med hingstarna Daddy Cool, Lord Sandro och Sandrissimo.

Balou du Rouet vann själv 19 unghästklasser, segrade i finalkvalifikationen till Bundeschampionatet med den fantastiska poängen 9,2 och har flertalet gånger varit framgångsrik i 1,50-klasser.

Balou du Rouet etablerar sig i aveln som den bästa avkomman från hans legendariska fader Baloubet du Rouet
 
 
 
                                                            
                          
Pilot är känd för att lämna skarpa och välhoppande avkommor, som ibland är lite väl skarpa för en "normalryttare". Dessa brukar också ha väldigt mycket temperament, precis som Pilot själv. Många utav hästarna vi ser i världscupen, och även en del av flyinges hingstar har Pilotblod.
 
 
 
   
    
 
 
 
Har under flera år varit världens bästa hoppare med bl.a. 3 raka segrar i World Cup-finaler och en andra placering 2001 och OS guld tillsammans med Rodrigo Pessoa.  Son till Galoubet, som tävlade mycket och på högst nivå inom hoppsporten och som är far till flera internationellt framgångsrika hoppare.
 
 
 
 
 
 
                                                                
                   
Ballumé är en fyra årig hingst som godkändes för avel i Sverige 2013 vid bruksprovet, alltså en halvbror till Manne. Ballumé är e: Balougraph ue: Cardento
 
 
 
                                   
    
   
Manne Mannen som ni vet, 3 årig vallack som jag äger! Inriden och under utbildning med satsning mor 4-års championatet nästa år och Falsterbo 2015. Fina gångarter med plus för hans mjuka och stora galopp. Otrolig hoppkapacitet och kvick i benen, taxerar fint och han väldigt fin teknik, fortfarande lite valpig. Välväxt och stor för sin ålder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

manne

Publicerat 2013-08-10 00:14:06 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Manne fick tömköras idag, och jävlar vad fin han var! Är helt kär i han, han är så snygg! amiga skulle ridas men hann inte :/ Får bli galoppjobb imorgon istället :) Förresten är schabraket från tophorse beställt :D

 

Underbara väder!

Publicerat 2013-08-09 13:18:49 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Fantastikst fint väder idag, strålande sol! Igår ösregnade det hela dagen och åskade.
Hundarna är rastade, frukosten nere, gräset klippt, sitter just nu och slappar i soffan en stund innan jag beger mig mot stallet för att rida Amiga och ge Manne en ordentlig rykt (kanske tömköra?) vi får se. Tänkte att Amiga ska få gå lite galoppjobb på slingan och hoppa lite stockar! Ikväll väntas det släktkalas! :)

 

Mums

Publicerat 2013-08-07 23:32:34 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Förresten... så viskade Manne till mig att han önskade sig detta av mig! Får väll önska mig det också när jag fyller år om mindre än en månad! Han hade varit DÖSNYGG i det!
 
Bild tagen från tophorse.se
 

Dexter

Publicerat 2013-08-07 23:27:16 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Måste tipsa om en sjukt bra tv-serie jag börjat titta på, se den om ni inte sett den!
Först totalvägrade jag ens att kolla på ett enda avsnitt då jag tyckte den verkade sjukt kass.. men efter ett avsnitt är jag helt fast och är nu på säsong 2.. min pojkvän är på nummer 8 så det var därför jag började titta på den.. tänkte att jag fick vara snäll och kolla på iaf ett avsnitt när jag tvingat honom till att kolla på the vampire diaries, awkward och supernatural.. ;) Men som sagt, se den!!
 
 
 
 

Såååå fina!

Publicerat 2013-08-07 23:23:57 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Dessa är högst upp på önskelistan när jag fyller år! Så himla snygga båda två! Perfekta att ha när jag åker till Mexico.. :D (vi ska snart boka resa)
 
Klänningarna finns på Nelly.com
 
 
 
 

Slut på semestern

Publicerat 2013-08-07 13:51:28 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Idag flyttar hästarna tillbaka till Lugnadahl igen! Nu börjar gräset ta slut, är bara skitgräs kvar så nu ska Manne sättas igång igen efter att ha vilat i cirka 2 månader. Amiga ska bara köra på som vanligt.
F.ö så har ÄNTLIGEN min samshield hjälm kommit, den ska invigas ikväll :)

Manne <3
 
Love it <3
 
 

Bildbomb 3/8-2013

Publicerat 2013-08-03 23:00:00 | i kategori Allmänt
0 kommentarer

Hästarna har vatt hemma sedan i onsdags för att få beta av i hagen här hemma.. nästa vecka ska de tillbaka till Lugnadahl igen och då tänkte jag börja sätta igång Manne så smått igen.. paddocken en och ibland två dagar i veckan, skogen/fält en dag i veckan och tömkörning/longering en dag i veckan nu i cirka 5 veckor så får vi se hur det har gått då sedan i höst ska han börja hoppas in!

Men här kommer lite bilder jag tog idag på både Manne och Amiga! Tyvärr var flugorna jobbiga :/
 
 
Lagom trött häst...
 
 
 
 
Gullegossen Manne <3
Min fina Amiga <3
 
Lovar, hade Manne varit människa hade han faktist sett ut så.. det är sååå hans personlighet! Haha!
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0